EN GUIDE TIL BEDRE

BILLEDER AF BYGNINGER

Til hvordan du kan få nogle gode skud i kassen, når du forsøger dig med fotografering af bygninger eller i større byer. Og det er uanset om du skyder med et dyrt kamera eller forsøger dig med kameraet i din smartphone.

tip #1

GÅ TÆT PÅ

Du har at gøre med motiver som i udgangspunktet ikke flytter sig. Prøv så vidt muligt at undgå at bruge zoomfunktionen – især hvis du skyder fra en mobil – da det hurtigt forringer billedkvaliteten. Ved at gå tættere på i stedet for at zoome har du også en større billedflade og kan dermed have mere med i billedet.
Bruger man zoom i stedet for at gå tættere på, kommer man også hurtigere til at zoome for meget. Det kan være med til at fjerne helheden i billedet.

💡TIP: Prøv eventuelt at stille dig dér, hvor du mener det er passende. Skyd derefter nogle billeder. Gå så 5 tilbage og skyd så billeder igen. Prøv derefter at gå 10 skridt frem og skyd billeder igen. Herefter kan du vurdere om disse billeder er bedre end udgangspunktet og dermed være med til at finde den rigtige afstand.

tip #2

SKYD RIGELIGT MED BILLEDER FRA FORSKELLIGE VINKLER

Har du hørt en fotograf sige: ”Jeg skyder lige et enkelt billede!” Nej vel? Skyd rigeligt med billeder. Selv den mindste lille ændring kan være lige dét der skal til for at dit billeder bliver ekstra godt.

💡TIP: Du kan ikke bruge de billeder, du ikke tager.

tip #3

TÆNK I LINJER

I denne type billede handler det om at skabe ro for øjet. Det gør man ved at have styr på sine linjer i billeder. Lige linjer skaber ro. Det er både når det kommer til horisontlinjen, men også linjerne på de bygninger du tager billeder af. Med mindre det er det skæve tårn i Pisa du tager billeder af, så prøv at undgå at de ser ud til at være ved at vælte.

tip #4

PRØV I BÅDE HØJ‑ & BREDFORMAT

Nogen gange giver det sig selv om man skal skyde i høj‑ eller bredformat. Men prøv at udfordre dig selv og vend kameraet. Nogen gange giver det helt nye vinkler.

tip #5

SORT / HVID KAN GIVE ET HELT ANDERLEDES LOOK

Lige så fede og stemningsfulde farver kan være. Lige så forstyrrende kan de være. Hvis det alligevel ikke er farverne der er i fokus på dit billede, så prøv at fjerne dem. På den måde sætter du fokus på andre ting. Her kan det være ekstra vigtigt at du har fået styr på dine linjer, da det er noget af dét øjet hurtigere får øje på, når farven er væk.

tip #6

HAV ØJE FOR SOLEN OG DENS SKYGGER OG SPEJLINGER

Solen kan være en god medspiller, men i den grad også en modspiller hvis du ikke tænker dig om. det samme gælder de skygger der medfølger.
Hvis det er muligt så forsøg så vidt muligt at have solen i ryggen så du undgår direkte modlys.

tip #7

OVERVEJ MENNESKER I BEVÆGELSE I BILLEDET

Kender du dét at du har ventet i dét der føles som en evighed på at du kunne få det perfekte billede uden mennesker på? I større byer med mange mennesker kan det være en umulig opgave. Brug i stedet menneskerne i billedet som en medspiller. At der er bevægelse rundt om de stillede stående bygninger du prøver at fotografere kan give en fed dynamik.

💡TIP: Sørg blot for at menneskerne ikke får en for central plads i billedet og dermed stjæler fokus.

uforpligtende tilbud?
Kontakt mig

Email

frederik@hamistolen.dk

mobilnummer

51 96 46 55

beliggenhed

Ikast, denmark