Handi HistorierMG

HANDI HISTORIER

Tænk at en magnet kan styre så meget....

Jeg har siden midt-december haft ondt i hovedet og ikke følt mig på toppen. Det var jeg i går en tur på Skejby Sygehus for at få tjekket. Alt så heldigvis ud som det skulle. Grunden til jeg har haft det skidt, kan nemt skyldes, at jeg har været for tæt på en magnet.

Tilbage i oktober måned blev jeg, som mange af Jer nok kan huske, opereret fordi jeg havde problemer med min ventil / drænsystem.

I midten af december fik jeg ondt i hovedet igen. Jeg så tiden an, indtil efter nytår – det var ikke blevet bedre.

Jeg fik foretaget en røntgen- og CT-undersøgelse og i går fik jeg så endelig svaret.

Alt så ud som det skulle. Heldigvis! Eller det vil sige næsten alt så ud som det skulle. Hele drænsystemet var indtagt og så ud til at virke som det skulle. Det var det vigtigste! Det betyder nemlig at den ikke står på ny operation lige nu.

Til gengæld havde min ventils indstillinger ændret sig. Der var ændret på hvor meget spinalvæske (hjernevæske) der skulle dræneres væk. Altså hvor meget modstand der skal være på drænet.

Jeg fik lov at se skanningsbilleder af min hjerne fra før jeg blev opereret, og hvor drænet ikke virkede, hvilket medførte for meget væske i hjernen. Bagefter fik jeg lov at se de nye billeder, og her var problemet faktisk det modsatte. Nu drænerer den for meget. Og det var tydeligt!

Der var ingen tvivl om, at en mellemting klart er at foretrække! På de første billeder kunne man tydeligt se, at der var MEGET væske, og på de nye billeder, var min hjerne næsten, kort sagt, helt udtørret.

Alt sammen fordi min ventil havde ændret indstilling selv. Hvilket den nu har gjort af sig selv to gange, på en god uges tid.

Der er godt nok magneter mange steder!

Men hvordan kan ventilen selv justere sig? – Svaret er: Ved hjælp ag magneter….

Måden ventilens indstillinger justeres på, er nemlig via en magnet der sættes over ventilen, uden på huden, og som så justerer den. Sindssygt smart! I hvert fald som udgangspunkt….

Lægens mistanke er nemlig, at grunden til, at min ventil har justeret sig er, at jeg har været for tæt på en magnet i min hverdag, og på den måde har ventilen opfanget den og justeret sig, efter den magnet..

Så er det pludselig ikke så smart… Det er ikke ligefrem fordi jeg bevidst ligger mig op af en kæmpe magnet i min hverdag – i hvert fald ikke hvad jeg ved af…

Nu har jeg fået til opgave, at holde ekstra øje efter mulige magnetiske genstande i min hverdag og samtidig holde ekstra øje med mit hoved om noget skulle ændre sig der. Den sidste del er den nemmeste – for det er godt nok nemt at mærke når noget er galt. Der gik ikke mere end 10-15 minutter før jeg kunne mærke bedring, da den blev justeret på plads i går..

Nu vil jeg på jagt efter magneter i min hverdag, så jeg kan få dem udryddet og ellers bare krydse fingre for at der bare er styr på tingene nu!